Om Crested gecko iFokus

Crested geckos, Correlophus ciliatus
 - en livlig men hanterbar gecko med stora variationer!

Sajten är tänka att vara till dig som är intresserad av att ta hem en liten crested, avlar, vill veta mera om dem, behöver sälja eller vill köpa eller om du helt enkelt bara vill prata om dom eller söka hjälp hos personer som kanske vet något om just den här arten. Självklart kan annat diskuteras, artiklar kan skrivas och bilder ska såklart laddas upp!

Crested geckon, som är huvudämnet här, är en fantastisk gecko med mycket personlighet i lagom format. De finns i en hel mängd olika färger och mönster i alla olika kombinationer! De är väldigt livliga men ändå trevliga att hantera, lätt att ha i lite högre regnskogsterrarium och skötsel samt utfodring är väldigt enkelt också. Tex så är deras basföda är CGD, Crested Gecko Diet, som är ett speciellt och komplett foder i pulverform som man blandar med vatten och ger i en skål. De har snabbt blivit populära inom reptilhobbyn och de är relativt lätta att avla på. De är helt enkelt super sköna ödlor att hålla på med!

Jag som är sajtvärd heter Mikaela och är född i Juni 1994 och bor i Viksjö, Stockholm. Hela mitt liv har jag kommit i kontakt med djur, alltifrån hundar och katter till primater, lantbruksdjur, insekter, fåglar, fiskar och reptiler. Hösten 2009 kom mina första geckos hem till mig och jag hade sedan innan min mandarinskink och stäppvaran hemma. Jag blev helt förälskad i mina ögonfransgeckos, varför vet jag fortfarande inte. De var bara så fantastiska och dom två blev fler och fler, och nu hoppas jag på att jag aldrig kommer att sluta hålla på med dom! Har även avlat på cresteds sedan November 2009 och har goda referenser som anser att jag är en pålitlig källa och har fina och välskötta djur, och dessa personer är jag väldigt glad över att fått kontakt med då jag lärt mig mycket av dom också! Letar fortfarande efter flera personer som jag kan lära mig mera om dessa underbara geckos, och som jag förhoppningsvis kan lära något också.

Om du har några frågor eller tips på hur man kan uppgradera sajten så är det bara att skicka ett meddelande!

Värd

Avatar för Mikachu

Medarbetare